príbehy klientov
Zamiluj sa do seba! Prečo? Lebo si to zaslúžiš!

Zamiluj sa do seba! Prečo? Lebo si to zaslúžiš!

Žijeme vo svete, ktorý nám hovorí, kým máme byť. Mnohé vonkajšie faktory ako je kultúra, influenceri, či výchova pred nami skrývajú našu skutočnú podstatu. Naše skutočné ja. To spôsobuje časté pocity prázdnoty, nespokojnosti, hnevu, smútku… Existuje však transformačná cesta, ktorá si síce vyžaduje vytrvalosť, súcit a záväzok voči sebe, no pripravuje pôdu pre sebalásku.

To, aký máme prístup k sebe, ukazuje aj okoliu, ako sa k nám majú správať. Preto je dôležité budovať zdravý a uspokojivý vzťah k samim sebe.

Rozvíjajte sebavedomie

Najdôležitejším krokom k sebaláske je vytváranie povedomia o sebe. Venujte pozornosť sebe, svojim myšlienkam, svojim činom, emóciám. Pozorujte, čo hovoríte, aké negatívne či sebazničujpce myšlienky vám napadajú počas dňa. Spoznávajte svoje silné a slabé stránky, spúšťače rôznych reakcií a emócií, aby ste sa mohli pochopiť a položiť základy pre sebaprijatie.

Starajte sa o seba

Sebaláska vyžaduje starostlivosť o seba. Každý deň čas venujte svojmu mentálnemu, emocionálnemu a fyzickému zdraviu. Či už ide o relaxačnú kúpeľ, prechádzku v lese, čítanie knihy alebo meditácia, robte veci, ktoré vás robia šťastnými. Ak sa aj necítite práve dobre, doprajte si starostlivosť o seba, umyte si vlasy, zuby, dajte si šálku dobrého čaju. Pamätajte si, že sa starať o seba nie je sebecké, je to dôležitá investícia do vášho šťastia a sebaúcty.

Sebapriateľstvo je cnosť

Keby sa váš najlepší priateľ niečím trápil, poskytli by ste mu komfort. Staňte sa pre seba najlepším priateľom. Ošetrujte sa láskavosťou, porozumením, odpustením. Sme ľudia a ľudia robia chyby. Miesto kritiky za nedokonalosti si ponúknite priateľstvo a pochopenie, lásku a podporu. Ak prijmete sebapriateľstvo, budete môcť vyvinúť milujúci a starostlivý vzťah sami so sebou.

Nastavte si hranice

Pre sebalásku a sebaúctu je dôležité stanoviť zdravé hranice. Naučte sa efektívne identifikovať a komunikovať svoje potreby. Povedzte „nie“ tam, kde je to potrebné, bez viny alebo úzkosti z toho, že by ste mali zarmucovať iných. Hranice chránia vaše zdravie a zabezpečujú, že vaša energia je investovaná do vzťahov a aktivít, ktoré odrážajú vaše hodnoty a pomáhajú vám rásť.

Vďačnosť prehĺby pocit sebalásky

Sebalásku sa môže posilňovať praktizovaním vďačnosti. Každý deň sa zamyslite nad vecami, ktoré si vážite na sebe a vo svojom živote. Zapíšte si do denníka s vďačnosťou tri veci, za ktoré ste vďační. Keď sa sústredíte na dobré veci vo svojom živote, rozvíjate pocit sebavedomia a zmeníte svoj pohľad cez optiku z hojnosti a vďaky.

Poď do hĺbky a zamiluj sa do seba

Sebaláska je práca na sebe pre seba. Niekedy je potrebné na nej istá forma sprevádzania, lebo kvôli starým vzorcom správania sa nám môže stať, že sa ľahko ocitneme opäť na začiatku. Na tejto ceste za sebaláskou vás viem sprevádzať dvoma spôsobmi. Prvým je mnou vytvorený špeciálny a jedinečný workbook. Je to zrozumiteľne vytvorený pracovný zošit plný informácií a praktických cvičení. Cvičenia v ňom vznikali počas 3 rokov mojej práce s klientmi, ktorí ho otestovali na sebe a dali užitočnú spätnú väzbu. Takto som sa dopracovala k jeho finálnej verzii, ktorá vás prevedie cez sebapoznávanie k dokonalej sebaláske.

Ak pre seba chcete to najlepšie, ponúkam aj 8-týždňový individuálny koučing, na ktorom zažijete svoju jedinečnosť. Budeme riešiť Vaše konkrétne potreby a spôsoby, ako objaviť v sebe plný potenciál a využiť ho, na a samozrejme, zamilovať sa do seba a mať so sebou ten najkrajší celoživotný vzťah.